Uppdaterad 00.03.10

 

00.03.10 - Intervju med Andy i Icon of Coil. Av Andereas Friberg

- Ingenting är som känslan att spela Live och då är vi som allra bäst. Känslan och rytmen blir som "One nation under beat", berättar Andy i Icon Of Coil.

Bandet befinner sig på turné i Tyskland och mellanlandar alltså i Borås innan fortsatt turné i Tyskland. Bandet börjar bli efterfrågat och de flesta fansen finns i Europa och USA.

     - Den nordiska publiken röjer och är mer öppen för nya musikimpulser under spelningarna. De dansar, släpper loss medans den tyska publiken är lugnare, mer reflekterande och köper massor av skivor. Vi ser fram emot att träffa den svenska publiken och starkölet i Borås, säger Andy.

Det är Andy som skapar den mesta musiken. Han prövar först idéerna hemma på sin gitarr. Sen utvecklar han och de övriga bandmedlemmarna Sebastian och Jon musiken i studion. Det gäller att få rätt rytm, takt, bas, känsla m.m.

Andy och Sebastian har jobbat ihop sen 96 i Club/trance-bandet Sector 9. Jon blev medlem i Icon Of Coil så sent som för sex månader sen. Musiken upptar all tid för killarna.

     - Vår singel "Shallow nation" följs i maj upp av EP:n "How does it feel?" och i september kommer vårt första album. Vi hoppas också att kunna spela live så mycket som möjligt, för då ger vi allt.

Det återstår många ljudupplevelser med bandet. Andy drömmer till sist om att skapa följande:
     - Ljudet när en planet förstörs. Explosioner och skrik som får alla människor att dansa oavsett om allt går under.

Tidigare projekt:
Andy: L.A.W 1988-1991 (old-school hip-hop), Devils into crime (1991-1992 industrial), My right Choice 1992-1996 (metal), Plastic Life 1994-95 (trance/drum n' bass) och Lash Out 1994-1999 (metal). Sebastian har spelat i orginella Melt (industrial/EBM) och Jon har varit med i View - Norges svar på "red house painters".